Bezienswaardigheden in Phuket

De belangrijkste redenen voor de meeste toeristen om Phuket te bezoeken zijn de pakweg veertig stranden die Phuket telt, in combinatie met het warme klimaat. Daarnaast geniet men hier ook van andere zaken zoals het heerlijke Thaise eten en het uitgaansleven zoals dat in plaatsen als Patong Beach te ontdekken is. Voor wie er op vakantie op uit wil trekken om vermaakt te worden of om meer van Phuket te leren kennen, is er een ruim aanbod aan leuke bezienswaardigheden en interessante excursies.

Wij hebben op deze pagina een aantal van de populairste en mooiste bezienswaardigheden van Phuket op een rijtje gezet.

Regel je tickets en tours

Bij gespecialiseerde bedrijven zoals Tiqets en GetYourGuide kun je entreetickets, tours en activiteiten in Phuket bekijken en reserveren. Zo ben je zeker van jouw plaatsje tijdens je vakantie in Phuket.

✅ gegarandeerde toegang / deelname
🎟️ skip-the-line tickets
📷 unieke ervaringen in Phuket
💳 te reserveren zonder creditcard

entreetickets, activiteiten en tours in Phuket via GetYourGuide

entreetickets, activiteiten en tours in Phuket via Tiqets

Laem Phromthep

De allermooiste zonsondergang is te bewonderen bij Laem Phromthep. Dit meest zuidelijk punt van Phuket wordt elke avond door vele bezoekers bezocht die er samen genieten van één van de mooiste momenten van de dag. Tijdens het zakken van de zon bij Phromthep Cape veranderen de kleuren in de lucht en schittert de zon op het water van de Andamanse Zee totdat het onder zeeniveau zakt.

Big Buddha

Een bezoek aan Phuket is niet compleet zonder het grote boeddha beeld te hebben bezocht. Big Buddha is te vinden op de Nakkerd Hills. Deze berg zorgt er voor dat het vijf-en-veertig meter hoge boeddha beeld vanuit elke hoek te bewonderen is. Big Buddha is niet historisch, aangezien het in 2007 werd gemaakt. Inmiddels heeft het wel de status bereikt waarin het omschreven wordt als herkenningssymbool van Phuket. Het grootste deel van de route naar de Big Buddha is af te leggen met een auto of tuktuk. De laatste meters leg je af met traptreden. Het uitzicht vanaf dit punt is fenomenaal te noemen. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht over Kata Bay, het Karon strand en eilanden bij Chalong Bay.

Big Buddha

Duiken bij de Similan Islands

De Similan Eilanden zijn omstreeks 1982 verklaard tot nationaal park. De negen eilanden, Koh Bayu, Koh Bon, Koh Huyong, Koh Miang, Koh Payan, Koh Payang, Koh Payu, Koh Hin Pousar en Koh Similan vormen een prachtige archipel in de Andamanse Zee. Bij de toeristen staat deze regio vooral bekend als sublieme duiklocatie. Plaatsen als ‘ Elephant Head Rock, Richelieu Rock, North Point, Boulder City en Deep Six’ zijn een kleine greep uit vele duikbestemmingen rondom de Similan Islands. Vanuit Tab Lamu Port, ten zuiden van Khao Lak, vertrekken er meerdere boten per dag naar deze eilanden. De overtocht duurt ongeveer vijf-en-zeventig minuten met een speedboat. Tijdens het regenseizoen, tussen zestien maart en vijftien oktober, is het Similan Islands Nationale Park gesloten.

Thalang National Museum

Als je meer wilt weten over de geschiedenis van Phuket en de omgeving, dan doe je er goed aan om het Thalang National Museum te bezoeken. Middels verschillende voorwerpen, meubels, kleding, kunst en fotomateriaal wordt je meegenomen naar verschillende hoogte- en dieptepunten, alsmede krijg je een kijkje in het dagelijkse leven van Phuket. Het Thalang National Museum is gevestigd aan de Pa Klok Road, direct naast het Heroines Monument.

Dagtrip naar Koh Phi-Phi

Een dagtrip naar Koh Phi-Phi zal een onuitwisbare indruk achterlaten. Dit eiland met de Maya Bay werd wereldberoemd dankzij de film ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio. Helaas heeft de populariteit gezorgd dat het er behoorlijk druk kan zijn, maar alsnog is het de moeite van een bezoekje waard. Koh Phi-Phi staat bekend als de meest exotische eilandengroep van Thailand. Het heldere water is er blauwer dan blauw en het strand witter dan wit. Op ongeveer een half uurtje wandelen vanuit Ton Sai Village vind je op de top van de berg het Koh Phi-Phi uitkijkpunt. Dit uitkijkpunt maakt zeker waar wat je er van verwacht. En ook de Full-Moon Party op het eiland Koh Phangan is een aanrader. Voorheen waren het vooral backpackers die zich meldden als feestgangers. Maar inmiddels hebben ook andere vakantiegangers dit festival ontdekt. Zodra de zon ondergaat begint het feest, wat regelmatig tot in de kleine uurtjes duurt.

Dagtrip naar Koh Phi-Phi

Watervallen

De natuur in de omgeving van Phuket is opvallend mooi. Met name de oostkant van Phuket is voorzien van erg fraaie watervallen die soms wel tien meter hoog zijn. Ban Pae in het Khao Phra Thaeo National Park is daarmee de grootste waterval van Phuket. Maar ook de kleinere exemplaren zijn de moeite van een bezoekje waard. Zo zijn de Ton Sai waterval, Ao Yon waterval en de Kathu waterval eveneens erg mooi en vooral heerlijk verkoelend tijdens de soms erg warme dagen in Thailand. Vergeet daarom vooral je zwemkleding niet mee te nemen.

Watervallen

Wat Phra Tong

De gouden boeddha in de Wat Phra Tong trekt dagelijks honderden bezoekers aan. Iedereen wil graag dit glimmende beeld bewonderen waar zo veel verhalen over verteld worden. Wat niet iedereen weet, is dat je de helft van het boeddha beeld maar kunt zien. De andere helft is als het ware begraven. En wie heeft geprobeerd dit uit te graven, kon veel tegenspoed verwachten en was daarmee vervloekt. In de Wat Phra Tong tempel is ook een museum te bezoeken waar je historische voorwerpen kunt bewonderen die gedoneerd zijn door de lokale bevolking. De Wat Phra Tong is zo’n twintig kilometer ten noorden van het centrum van Phuket gelegen.

Karon Viewpoint

Eén van de mooiste uitkijkpunten in Phuket is Karon Viewpoint. De meeste komen naar dit punt om de zon op te zien komen, maar eigenlijk is het uitzicht vanaf Kata Hill (als het weer ook meewerkt) de gehele dag een aanrader. Je hebt vanaf hier uitzicht op Kata Noi Beach, de Andamanse Zee, het eiland Koh Pu en Karon Beach. Omdat de naam ooit Kata Viewpoint was, noemen de locals dit nog steeds zo. Op de parkeerplaats staat echter duidelijk Karon Viewpoint aangegeven. En om het nog ingewikkelder te maken is de Thaise naam eigenlijk ‘Kho Sam Haad’, wat de berg van de drie stranden betekend. Vanaf Kata Beach is het met de auto ongeveer 10 minuten rijden tot Karon Viewpoint.

Karon Viewpoint

Blue Elephant Cooking School

Al decennia lang is de Blue Elephant Group een begrip voor liefhebbers van de Aziatische keuken. De restaurantketen heeft in steden als Parijs, Londen, Brussel, Copenhagen, Malta, Jakarta, Phuket en Bangkok een etablissement waar je heerlijk Thais kunt eten. De meeste restaurants verkopen ook de merchandise die met deze merknaam verbonden zijn. En nu is er zelfs een Blue Elephant Cooking School in Phuket. Chef koks kunnen hier hun vaardigheden oefenen met traditionele Blue Elephant gerechten die volgens een geheel eigen filosofie bereid worden. Het gehele proces vanaf de aankoop van producten tot het eindproduct op het bord komt uitvoerig aan bod. Voor toeristen en andere liefhebbers van de Thaise keuken zijn er speciale privé lessen samengesteld.

Phuket Aquarium

De onderwaterwereld van Thailand is vanachter het glas te bewonderen in Phuket Aquarium. Al wandelend door een tunnel onder water kun je haaien, roggen, zeeschildpadden en andere tropische vissoorten ontdekken. Andere vissoorten zitten in speciale aquaria, waaronder piranha’s en murenen. Het Phuket Aquarium is een leuk uitje voor jong en oud. Je vindt dit aquarium aan het einde bij Cape Panwa.

James Bond Island

Naast de toeristen heeft ook de filmindustrie Phuket op waarde weten te schatten. De mooie baaien en ruige natuur dienen vaak als geliefd decor in verschillende films. Zo werd de film ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio opgenomen in de Maya Bay bij Koh Phi-Phi. En er is dus ook een James Bond film opgenomen in Phang Nga Bay. Deze baai staat sindsdien bekend als James Bond Island. De film ‘The Man with the Golden Gun’ werd hier opgenomen en uitgebracht in 1974. De lokale bevolking noemt deze plek ‘Koh Tapu’ wat eigenlijk ‘spijker eiland’ betekend. Dit is kenmerkend voor de steile vrijstaande rots in deze baai.

James Bond Island

Wat Chalong

Vlakbij het Chalong Park bevindt zich de boeddhistische tempel Wat Chalong en het Wat Chalong Museum. De tempel, die ook wel Wat Chaitararam wordt genoemd, huisvest verschillende standbeelden van boeddha, waaronder de Poh Than Jao Wat. In het bijgelegen museum zijn wassen beelden te bewonderen, waaronder die van abt Luang Poh Cham. Er zijn verschillende legende over deze persoon en zijn helende wandelstok. Alvorens je de Wat Chalong betreedt, dien je je schoenen uit te doen. De tempel ligt op ongeveer acht kilometer ten zuiden van het centrum van de stad Phuket.

Wat Chalong