Vliegen naar Phuket

Vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Phuket vliegen is niet mogelijk. Je vliegt daarom altijd met een overstap. Dat gebeurt in de meeste gevallen in Bangkok of een andere luchthaven in het Verre Oosten. Vlieg je met Emirates dan zijn er ook vluchten met een overstap in Dubai. Emirates is onder Nederlandse reizigers een populaire luchtvaartmaatschappij om mee naar Phuket te vliegen. Ook KLM in combinatie met een Thaise partner voor het stuk Bangkok naar Phuket is een veel gebruikte optie. Als je een vliegticket naar Phuket gaat boeken kijk dan goed waar je over moet stappen, hoe lang de overstap duurt en of je misschien wel meer dan één keer over moet stappen. De meest gunstige reisschema’s vanuit Amsterdam naar Phuket hebben een reistijd van pakweg 15 tot 16 uur. Als je minder gunstig vluchten hebt dan kan dit gemakkelijk oplopen tot meer dan 24 uur dat je onderweg bent. Vaak staat daar wel tegenover dat het vliegticket goedkoper is.

Vliegen naar Phuket

Ben je al in Thailand en wil je vanuit bijvoorbeeld Bangkok, Koh Samui of Chiang Mai naar Phuket vliegen dan heb je volop vluchtmogelijkheden. Vooral vanuit Bangkok zijn er een groot aantal vluchten per dag die vanuit beide luchthavens van Bangkok aangeboden worden. De budgetmaatschappijen vliegen vooral Don Mueang International Airport (IATA-code DMK) terwijl bijvoorbeeld Bangkok Airways en Thai Airways vanaf de nieuwere luchthaven van Bangkok vliegen: Suvarnabhuni Airport (IATA-code BKK). Vliegtickets voor binnenlandse vluchten zijn vaak zeer goedkoop. Als je op tijd boekt en zonder ruimbagage reist dan kun je vaal al vanaf enkele tientjes voor een enkele vlucht vliegen. Vanaf Bangkok naar Phuket duurt een vlucht ongeveer anderhalf uur. Vanuit Chiang Mai doe je er iets minder dan twee uur over om in Phuket te komen en vanuit Koh Samui ben je vrijwel altijd binnen een uur in Phuket.

Vliegen naar Phuket

Phuket International Airport

Het internationale vliegveld van Phuket ligt in het noordwesten van het eiland Phuket. Het vliegveld heeft één landingsbaan en heeft de IATA-code HKT. Jaarlijks verwerkt de luchthaven bijna twintig miljoen passagiers, waarvan ongeveer 55% internationale passagiers zijn en ongeveer 45% afkomstig zijn van binnenlandse vluchten, waarbij Bangkok de belangrijkste verbinding is. De nationale en internationale terminal liggen direct naast elkaar. Vanuit Europa zijn er geen bijna lijndiensten die het hele jaar door naar Phuket vliegen. Een uitzondering is Turkish Airlines die vanuit Istanbul een lijndienst met Phuket onderhoudt. Wel zijn er seizoensgebonden chartervluchten vanuit diverse Europese luchthavens.

Phuket International Airport

Vervoer vanaf het vliegveld

Als je een pakketreis bij een reisorganisatie geboekt hebt dan is de transfer van en naar de luchthaven bijna altijd inbegrepen bij de reis. Je wordt dan op de luchthaven opgewacht door de lokale vertegenwoordiging die er vervolgens voor zorgt dat je met bijvoorbeeld een taxi of minibus op de plaats van bestemming komt. Ook de terugreis naar het vliegveld wordt dan door de reisorganisatie geregeld.

Op het moment dat je zelf je vervoer moet regelen dan heb je niet zoveel keuzes. Treinen rijden er niet, een metro kennen ze ook niet in Phuket en met de bus kun je eigenlijk alleen naar de stad Phuket reizen. Toeristen verblijven meestal niet in de stad Phuket, dus ook de bus is eigenlijk geen optie. Je bent daarom aangewezen op taxi’s, tuktuks en minibussen. De minibus is een soort van deeltaxi die ook pas gaat rijden op het moment dat de bus vol is. Daarom betaal je ook wat minder dan bij een taxi. Let bij ene taxi goed op dat je niet teveel betaalt. Een taxi zou je nooit meer dan pakweg 700 tot 900 Baht moeten kosten inclusief de 100 Baht luchthaventoeslag. Je kunt er voor kiezen om op de taximeter (een zogenaamde ‘metered taxi’) te rijden, maar vaak is het slimmer om een duidelijke en goede vaste prijsafspraak te maken met de taxichauffeur. Doe dat wel met officiële taxi’s en wees er zeker van dat het een prijs is voor alle passagiers samen. Je wilt geen discussie hierover hebben aan het eind van de rit.

Als je ter plaatse ook vervoer wilt hebben kan het de overweging waard zijn om een auto te huren. Hoewel het verkeer in Phuket wat gevaarlijker is dan in Nederland moet iemand die het gewend is om op exotische vakantiebestemmingen te rijden zich daar niet teveel door af laten schrikken. Zorg wel dat je goed verzekerd en met een beperkt (of geen) eigen risico op pad gaat.Auto huren

Je kunt ter plaatse bij aankomst een auto huren. Voordeliger is het meestal om vooraf alvast je auto te reserveren. Als je vooruit betaalt dan kun je door middel van een voucher je huurauto gaan ophalen. Er zit veel kaf onder het koren. Je huurauto regelen via een malafide bedrijf kan je in de problemen brengen. Denk aan onterechte schadeclaims, ondeugdelijke auto’s, hoge eigen risico’s, uitsluitingen van verzekerde onderdelen of hoge toeslagen. Kies daarom voor een betrouwbare partij om een auto bij te huren.

Wij huren onze auto’s in Phuket (en op veel andere bestemmingen) vrijwel alleen maar via Sunny Cars. Deze Europese bemiddelaar is al tientallen jaren actief en heeft in de loop der tijd een ijzersterke reputatie opgebouwd. Sunny Cars doet er alles aan om klanten een goed product te bieden.

Wat krijg je bij Sunny Cars?
– Ongelimiteerd aantal kilometers. Je zult nooit extra kosten hebben door teveel gereden kilometers.
– Volledige schadeverzekering. De hele auto is gedekt voor schade zonder uitsluitingen van glas, banden of bodem.
– Je W.A.-dekking bedraagt 7,5 miljoen euro. Ruim voldoende voor een land als Thailand.
– Je auto is volledig verzekerd tegen diefstal.
– Je hebt geen eigen risico. Sunny Cars betaalt het eigen risico terug als je schade hebt gehad.
– Er zijn geen verborgen toeslagen. De prijs die getoond wordt is de prijs die je betaalt.
– Er is geen verplichting om een volle tank brandstof af te nemen tegen woekerprijzen.

Bekijk de huurauto’s in Phuket via Sunny Cars

Auto huren